За Мен
За Мен

Преслава Петрова

Ревизор на обществените порядки и личните терзания
За Мен

ЗА МЕН

Реших да напиша мъничко за себе си. Не очаквайте разни подробности относно ръст, години, цвят на чорапите и разни други глупости. Смятам, че достатъчно искреност и честност ще намерите в статиите ми, така че ако искате да научите нещо повече за мен, ще ви се наложи да почетете 😉

            Това тук го пиша в случай, че някой се обърка, че съм спец в тренирането и храненето или пък реши да хейти. Занимавам се с различни варианти на, да го наречем, поддържане на форма (ама че тъпо звучи 😀 ), от около 5 години, но правилната мотивация дойде мнооого по-късно. И сега съм горд откривател на топлата вода… 😀

         Занимавала съм се с Bodyweight, функционални тренировки вкъщи с дъмбели, приложения с тренировъчни планове, отделно приложение с план за бягане (колко често и какво разстояние), броила съм калории (много за кратко, това не е за мен 😀 ), интервални кръгови тренировки и т.н. Относно храненето винаги съм се хранила правилно, но дълго време шоколадите ме преследваха. Спомням си, че имаше период, в който си позволявах да ям чипс всеки път, когато гледам филм (а това беше доста често), но това си беше просто прищявка… Не знам от какъв зор… 😀

Едва последните месеци имам видима промяна в тялото си. По-рано тренировките ме караха да се чувстам по-здрава, енергична и силна, но не бих казала, че външно имах кой знае каква промяна. А се потих много 😀 Повече от сега даже.  И се храних правилно. Това е нещо, което все още не мога да си обясня. Може би нагласата и отношението ми са се променили, а може би просто си е било нуждо да събера известен опит. Не отричам и че не смеех да си представя тялото, което искам, смятайки че това е само за… така де…“по-специалните“. Именно по тази причина искам да пиша и да споделям вътрешните борби, през които съм преминавала по пътя си. Сега се чувствам и изглеждам по-добре от всякога, работя по себе си и се изграждам. Надявам се моите „болки на растежа“ да ви бъдат от полза! А относно хейта… и най-негативнията градивна критика запазва добрия тон. Всичко останало означава, че с нещо съм ви бръкнала в здравето. Да, може да имате някакъв проблем с мен, но по-сериозните такива са сами със себе си… 😉 Надявам се да срещам разбиране и позитивизъм. Ще се радвам да споделяте мнението и историите си с мен!

П.П. Тук ще нахвърлям статии, в които съм казала нещо повече за себе си 😉

A

Как да тренирам?

Кога да кажеш “Майната му”?

A

A

Винаги ще има някой друг…

Мнението на другите за мен

 • Човече, което успавя да ме вбеси и очарова в рамките на минути, като последователността им е хаотична по запазена марка.”

  – Мирослава Цветкова (майка)

 • “Тя е едно прекрасно, усмихнато,силно мотивирано, пълно с енергия момиче … или по-точно едно слънчево човече, с което се запознах във фитнес залата. Радвам се, че я познавам. Тренировката, независимо колко е гадна и тежка, с нея се превръща в нещо приятно и забавно!! Притежава една чудна дарба – нейното присъствие кара хората да се чувстват добре.”

   

  – Василена Христова (момиче от фитнеса)

   

 • “Да, понякога ми идва да те замеря с нещо като почнеш с насърчителните си позитивни мисли, но то това си е мой проблем… 😀 Доверявам ти се за всичко и се радвам, че и ти го правиш. Винаги съм харесвала в теб това, че си самостоятелна и въпреки, че ти също си ранима и чувствителна по-малко ти влияе хорското мнение и не те спира да направиш това, което смяташ за правилно. Както си сериозна в един момент, в другият можеш да си щура и в безкрайно лигаво настроение. 😀 За доста неща от живота си ми за пример.. само дето аз не се възползвам особено от това. 😀 😀 Ще те запомня с филмовите ни сбирки и безкрайните телефонни разговори… а също така и с жертвите, които си полагала, за да стигнеш до вратата ми (горките яйца…).”

   

  –  Йоанна Ганчева (приятелка от детството)

 • “Тя е една жизнерадостна личност, която се занимава с йога, спорт и природосъобразен начин на живот (разни вусни, но странни неща, които не са за пипане изникват отвсякъде). Отмъкна ми гирите… Дали ще ми ги върне?!”

   

  –  Петър Петров (баща)

 • “Човек, с когото можеш да си говориш на много и най-различни теми. Понякога си много раздразнителнa, ама аз си те изтърпявам… Даваш добри съвети на моменти,  даже имам чувството, че си изпреварваш годините…”

   

  –  Анна Апостолова (човекът,с когото делим междустоловото подчинно пространство… а то е малко…)

 • “Тя е от малкото хора, които допускам до себе си. Всеки път, когато сме заедно е истински щастлива да ме види. Винаги има нещо вкусно за мен и постоянно ми дърпа ушите. Когато ме бутнат по носа, знам, че това е поздрав от нея.”

   

  Лора (една щастлива немска овчарка)

 • “Забавна, жизнерадостна и позитивна. Готова да посрещне с усмивка всички препядствия, пред които е поставена. Надарена с дарбата да те ядосва, но също така и да те мотивира да си вдигнеш задника и да направиш нещо полезно. Никога не би могъл да я опознаеш напълно – има навика винаги да те изненада с нещо ново и интересно. Ако имаш късмета да общуваш с нея – то това ще ти е спомен за цял живот. 🙂 “

  Н. Цанков (приятел)

 • “Преслава е страстен Мотиватор за енергизиране на тялото и Музика за душата. Ревизор на обществените порядки с креативна визия и проницателен интелект. Тя е като вълшебник на магията на словото и рицар със смело сърце в предизвикателствата 😉 “

   

  Н. Колев (фотограф, учил право и добър приятел на горещия шоколад)

 • “Преслава се гради чрез жизнеността на три чувства: чувството за свобода, чувството за хумор и чувството за дом. Немислимо е да посегнеш на свободата й, защото ще я изгубиш, непростимо е да се правиш пред нея на велик, защото в хумора й можеш да станеш по-лек от парашута на глухарче, но ако искаш да я опознаеш, отвори очите си за нейния дом и близките й – там се храни и се сили характера й. От шопите ни остана столицата и шопската салата, а Преслава е постигнала благия вариант на шопския инат и лютото, тъй като е обикнала думите, които шопът е измислил, когато е гледал слънцето и се е почесвал многозначително. Струва ми се, че тепърва предстои голямото почесване – чуденка пред онова, което ще сътвори Преслава.”

   

  Проф. Радослав Радев (потайнствен съзерцател на растежа ми)

РАЗКАЖИ МИ ТВОЯТА ИСТОРИЯ

[contact-form-7 id=”6290″ title=”Contact form 1″]